Perdana V6 TY1818 untuk dijual.

dscn2288.jpg

Pandangan dashboard.

dscn2265.jpg

Pandangan sisi TY1818. Semuanya masih standard. Takde apa pun yang di modify.

dscn2259.jpg

Tayar depan baru tukar. Lagi setahun pun tak payah risau nak tukar.

dscn2257.jpg

Masih seperti dibeli dari first owner.

dscn2256.jpg

Rim masih lagi standard

dscn2255.jpg

Tak pernah involve dalam accident lagi.

dscn2221.jpg

Timing belt baru tukar. Belting pun baru. Boleh tengok rekod servis kereta. Atau nak call mekanik saya pun boleh. no problem.

Ramai yang kata pakai perdana v6 banyak problem terutama gearbox tu saya tak percaya. selama saya pakai kereta ni tak pernah ada masalah. mungkin diservis dengan baik. cara pemanduan yang baik juga mempengaruhi. mungkin orang yang kata tu tak pernah pakai kereta perdana V6. nak ikut orang kata memang letih kita.

dscn2218.jpg

Enjin tak pernah usik. Cuma tukar timing belt aje. Masih standard seperti baru beli.

dscn2254.jpg

Pandangan hadapan sisi. Sila contact saya untuk tengok kereta dan test drive. Saya akan balik kampung tengah bulan JUN ni. Jika berminat nanti saya bagi test drive. No harm trying.

dscn2252.jpg

Saya akan sambung pelajaran ke Australia. Tak ekonomi klu simpan kereta ni. Tak nak pikir apa2 hal lagi nak fokus ke belajar sahaja.

dscn2246.jpg

dscn2243.jpg

Kereta ni dibeli pada tahun 2000. Generasi pertama perdana yang banyak material dari jepun. Lebih berkualiti dan tahan lasak berbanding perdana v6 generasi kedua. Rekod servis first owner dulu. Dari awal beli sampai saya bertukar tangan hanya servis kat proton aje.

rekod-servis.jpg

Ni rekod servis kereta dengan bengkel expert perdana di Batu Pahat. Proton tak boleh buat pun dia boleh buat. Nak tau lebih lanjut boleh call mekanik tu-Nahar.

dscn2215.jpg

Tempat duduk belakang. luas lagi dari Mercedes. Selesa. tempat letak tangan boleh angkat.

dscn2213.jpg

Semuanya masih standard. Saya bukan jenis bikin-bikin kereta. Standard is my style.

dscn2209.jpg

CD changer. Boleh masuk 6 CD. Owner asal dan tukar yang baru. Clarion.

dscn2205.jpg

Panel adjust cermin tepi. Cermin sisi boleh tutup.

dscn2202.jpg

Panel control cermin dan lock dari tempat driver.

dscn2201.jpg

dscn2200.jpg

Klu jalan jauh boleh auto cruise. Boleh duduk bersila atas seat.

dscn2198.jpg

D for drive. Semua orang tahu tu. he he…

dscn2197.jpg

OD tu untuk overtake bila tengah laju. Gear akan drop skit dari top gear, lepas overtake tekan balik untuk drive macam biasa.

dscn2196.jpg

dscn2191.jpg

Panel kaset, gear, dash board dll

dscn2182.jpg

Pandangan hadapan.

dscn2293.jpg

Cockpit driver. Semua leather. Agak panas klu letak tengah panas. memang pun panas…matahari

dscn2287.jpg

Saya dah pasang sistem security tambahan. Selepas 30 saat kereta akan mati dengan sendiri klu kita takde kad keselamatan ni. Harga dia boleh tahan gak nak pasang tu.

dscn2285.jpg

Pandangan sisi 45 darjah

dscn2282.jpg

pandangan depan 45 darjah. cameraman amatur.

dscn2279.jpg

Pandangan belakang. TY1818 – satu nombor yang UNIK.

dscn2276.jpg

Cermin sisi boleh simpan.

dscn2271.jpg

Pandangan kamera dari atas tar.

dscn2265.jpgdscn2257.jpgdscn2256.jpgdscn2255.jpgdscn2254.jpg4.jpg3.jpg2.jpg1.jpgdscn2228.jpgdscn2297.jpg

dscn2262.jpgdscn2210.jpgdscn2203.jpgdscn2286.jpgdscn2190.jpg

Harga yang saya letak ialah RM42,000 (masih boleh runding pada yang serius sebab saya nak let go jugak kereta ni sebelum sambung belajar. malas nak pikir lagi) kerana beberapa faktor iaitu:

1. Conditon dan sejarah kereta yang dimaintain dengan baik(boleh dibuktikan).

2. No plat yang lawa (TY1818) yang sukar didapati pada kereta lain. menambah nilai kereta ini. Klu nak beli plat saje pun beribu-ribu jugak harganya.

3. Sistem audio (6 CD Changer) kereta yang baik iaitu Clarion.

4. Sistem security tambahan yang saya tambah berharga rm2,000 ringgit.

5. Kereta masih lagi standard tanpa ada modify apa2 pun.

6. Tayar pun masih baru.

Saya dah tanya kat bank bayar bulan untuk kereta ni lebih kurang dalam RM500-RM600 sebulan. jika nak tau lebih terperinci boleh call bank.

Bagi yang berminat untuk melihat dan test drive boleh contact saya. Dalam 17 JUN 2007 saya akan balik ke terengganu. Boleh test drive dulu, saya tak paksa. biar puas hati baru buat keputusan. boleh call saya jika nak tau lebih lanjut : 0137230430.

Saya akan jual kepada sesiapa yang cepat sebab saya akan pergi dalam bulan July atau awal Ogos. First come first serve. Wassalam.

*SESIAPA YANG TOLONG REFER SESEORANG UNTUK LET GO KERETA INI SAYA AKAN HADIAHKAN RM500 SEBAGAI PENGHARGAAN TERIMA KASIH SAYA.

About these ads

One Response to “Perdana V6 TY1818 untuk dijual.”

  1. About Me « Perdana V6 - TY1818- untuk dimiliki….prestige. Says:

    […] V6 – TY1818- untuk dimiliki….prestige. Berminat hubungi A. Jalil : 013-723 0430 « Perdana V6 TY1818 untuk dijual. Galeri Gambar […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: